Проект „Движението е здраве, здравето е радост“

Столична ОбщинаПролетта на 2017 година детска градина №25 „Изворче“ в Банкя спечели проект на Столична община – „София – Европейска столица на спорта“ 2018.

Работим по планираните дейности, като активно използваме даденостите на нашия град за реализиране на поставените цели.

Проектът беше открит с планирана среща с родителите на децата. На тази среща медицинските сестри ги запознаха (чрез мултимедия) със значението и ролята на движението и спорта за подрастващите. Всички присъстващи получиха диплянки и анкети.

София-Европейска столица на спорта-2018 годинаИзпълнението на дейностите от проекта беше под ръководството на професионален треньор. Децата от II, III, IV-a групи направиха разходка по  „Пътеката на здравето“ (гр. Банкя), съпроводена с много игри на широката поляна: с топки, въжета, обръчи, федербал и др. С проекта беше организирана и храна за децата, предоставена им преди потеглянето – раница-подарък за всяко дете с банан и минерална вода. Връщането на децата беше на обяд.

Следващият етап от проекта се състоя на 23.05.2017 г. в парк „Ротонда“. Проведоха се състезателни игри между групите „Звънче“ и „Мечо Пух“. Тези игри бяха емоционални и интересни не само за децата, но и за минаващите хора и наблюдаващата ги публика. Децата отново бяха снабдени с храна – банан и минерална вода.

Успоредно с тези игри в парк „Ротонда“, на вниманието на децата бяха показани и различни обекти, които красят град Банкя – произведения на изкуството, архитектурни решения, природни дадености. По този начин, в рамките на проекта бяха съчетани както физическото развитие, така и естетично и екологично възпитание.

Като част от проекта беше и реализирането на спортен празник, проведен във физкултурния салон на детската градина. Бяха използвани всички уреди и пособия , с които разполага детската градина – катерушки, шведска стена, прескачане на препятствия. Децата отново бяха почерпени с вода и банан.

Родителите споделиха своето положително впечатление от проведените разнообразни дейности, от активността на децата им, както и желание по-често да бъдат организирани такива спортни занимания.

Като резултат от проведените анкети може да се споменат големия интерес на децата и родителите и подкрепа към нашите инициативи.

За положителните усилия и стремеж към първото място в състезателните игри, всяко дете получи награда – топка и медал. Така стимулираме бъдещите им успехи и хъс, и оставяме приятни спомени от събитието.

Ние, педагозите от детската градина се радваме заедно с децата и родителите им, когато печелим проекти и разнообразяваме живота им с полезни и забавни преживявания и най-вече да работим за правилното им физическо и психическо развитие, чрез спорта в различните му форми.

Категории: Новини

Обаждане
Локация