Проект „Смело във водата“

05.05.2017 г. – 04.08.2017 г.

Столична ОбщинаСО – Район „Банкя” спечели проект, финансиран от Програма за изпълнение на Общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на СО, който се реализира в подкрепа на инициативата „София – Европейска столица на спорта през 2018 г“.

Партньор по Проекта е Детска градина № 25 „Изворче“. Участници в проекта са децата от II, III и IV групи със своите учители и помощник-възпитатели и треньор Георги Пандев. За малките плувци са осигурени плувни шапки.

София-Европейска столица на спорта-2018 годинаТренировките ще се провеждат по Програма за обучение по плуване и изготвен за всяка възрастова група график.

Проектът „Смело във водата“ донесе много радост, вля много бодрост и сили в малчуганите, щастливи от досега с водата. Водата вече за тях се превръща в една близка среда, в която те се чувстват уверено.

Учили се да плуват в свои води, накрая на проекта децата се включиха в състезание помежду си и финалът бе увенчаване с медал на всяко едно от тях. 

[Not a valid template]

Цели на проекта:

  1. Организиране на среда, която мотивира децата за активно движение, участие в занимания по плуване.
  2. Ангажиране вниманието на родителите към всестранното положително влияние на плуването върху физическото и психическото развитие на децата.
  3. Максимално използване капацитета на басейна в детската градина.
  4. Повишаване интереса на децата към плуването като спорт.

Няма нищо по-полезно и ефективно за развитието на детския организъм от плуването. То има мощно оздравително и закаляващо действие у подрастващите.

Благотворният ефект от плуването се изразява в няколко аспекта, а именно:

  • намаляване на гръбначните заболявания;
  • укрепване на мускулатурата и подобряване на координацията;
  • по-малък риск от инфекции на дихателните пътища;
  • намаляване риска от диабет, затлъстяване и наднормено тегло.

И не на последно място се постига положително  емоционалното състояние на детето.

При реализирането на този проект нашите очаквания са за повишен интерес към плуването, като средство за закаляване на децата, намаляване затлъстяването и регулиране наднорменото тегло още в най-ранна детска възраст.

За нас е огромно удоволствие да осигурим на децата най-добрия шанс и възможност да упражняват този вид спорт!

Категории: Новини

Обаждане
Локация